08 august 2017

A patra zi la Feeric Fashion Week

      Port o rochie minunata, intru totul ma face sa ma simt deosebita, parca am evadat dintr-o poezie eminesciana. Acest sentiment si-a dorit Mihaela Cirlugea sa ma cuprinda purtand rochia pe care a croit-o dupa ce am discutat ca vreau sa port una dintre creatiile sale la Feeric Fashion Week. Rochia este pictata manual, cum de altfel sunt si toate piesele realizate de aceasta. Mihaela creeaza dupa chipul si asemanarea ta.
      A patra zi a celui mai important eveniment de moda din Europa de Est debuteaza cu un spectacol bine pus la punct de catre cei de la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, iar prima prezentare se desfasoara pe muzica fanfarei acestora. Designerul Bianca Pop ne face cunostinta cu noua sa colectie chiar in curtea Fabricii Boromir, acolo unde decorul pare sa fie desprins de pe frontul de lupta. Acesta a fost realizat cu multa atentie si pasiune de catre cei de la Academie. Noua colectie a Biancai cuprinde atat tinute feminine cat si masculine, ce respecta  volumele si liniile arhitecturale bine definite, fiind alcatuite din materiale neconventionale.


     A doua prezentare a acestei zile apartine frumosului cuplu Charles & Ron, tot la Boromir, dar de aceasta data chiar in fabrica intr-una dintre hale, mai exact pe linia de productie a pufarinilor. Povestea de dragoste a designerilor a fost transpusa in colectia " Amare Argentum", inspirata ca de obicei, din cultura malteza. Cei doi, sarbatoresc 25 de ani de cand s-au cunoscut si au format acest frumos cuplu. "Aceasta colectie este menita sa inspire clientii, sa faca parte din povestea noastra de dragoste si sa iubeasca stilul mediteranean si Malta, tara in care se afla casa noastra de moda", au spus cei doi designeri. Colectia se remarca printr-o vasta paleta de culori inspirata de apusul de soare mediteranean si a fost accesorizata cu bijuterii din piele de caprioara sau pene. Charles si Ron au creat si incaltamintea, careia i-au adaugat bijuterii din lemn. Daca ati vazut pana acum creatii semnate de cei doi designeri, cu siguranta ati intelege ceea ce spun si de ce atata lauda - primul impact lasa impresia de calitate si pasiune. Da, sunt constienta ca este foarte multa munca in spatele fiecarei piese si a fiecarui detaliu. Good job, boys!

     Dupa cum ne-a obisnuit, Alina Moza, ne trimite din nou in lumea oglinzilor - iar prezentarea acesteia cuprinde si diferite jocuri de rol, redand astfel atmosfera dintr-un atelier de creatie. Poarta principala a Muzeului National Brukenthal gazduieste pentru aproximativ 15 minute, modele ce au defilat in noua colectie semnata de designer si numita "Discipolii armoniei". "Obiectivul acestei colectii este acela de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil, ajutandu-se de o multitudine de forme geometrice. Fiecare forma geometrica are vibratia ei specifica", a spus Alina despre colectia toamna - iarna 2017 - 2018.


      Ne vedem, ca si in serile anterioare, pe Feeric Venue de la ora 22 acolo unde seara incepe cu prezentarea designerului indonezian Retno Tan. Designerul demonstreaza, prin colectia sa, cum materialele pot fi reciclabile si astfel pot deveni arta. Prin actiunea sa, Retno, pledeaza impotriva distrugerii mediului Oceanului din Indonezia. Unele tinute sunt extrem de feminine, dar per total piesele colectiei sunt viu colorate, parca desprinse din natura.

      Pimpi Smith este pentru a doua oara la Feeric Fashion Week si de acesta data revine cu o colectie superba, de genti, intitulata "#PeaceForever" - colectie ce are la baza mesajul lui John Lennon si filosofia lui de viata. "Aceasta colectie este o demonstratie tacuta a simbolurilor de pace si dragoste, de lumini aprinse si maini care se ajuta reciproc, sugerand solidaritate si unitate" a spus Pimpi Smith. Exact pe acest concept a mers artista, regizand finalul intr-un mod emotionant - la sfarsitul defilarii, modelele au mers catre spectatori si au intins mainile catre acestia, oferindu-le cate o lumanare aprinsa.

       "Sutura" este colectia celor de la Visori, este o colectie impunatoare, iar designerii din spatele brandului au dorit sa demonstreze cum pielea si materialele aspre pot fi sursa principala de inspiratie ce stau in spatele unor piese deosebite - pot spune eu.


        Seara se incheie cu Manuel Pampililon, designerul ce ne aduce o colectie plina de avangardism, in care elementele de baza le reprezinta pielea si penele. Le Pampillon vine cu tinute supradimensionate, iar colectia "X-Art" reprezinta, din spusele designerului - renasterea artei.
       "X-Art este inceputul unei noi ere. Este forta si intunericul oamenilor. Este renasterea artei si a umbrelor sale", a adaugat designerul.

        Tinuta pe care am purtat-o in aceasta seara a fost all jeans, insa am accesorizat-o cu o fusta neagra, decupata, semnata Irina Dutu Zgaia. Pentru ca era musai nevoie de o curea in talie, am optat pentru una de culoare alb, pe care am asortat-o cu pantofii stiletto. Pentru mine a fost de ajuns, asa ca nu am incarcat tinuta cu prea multe "zorzoane". Mi-a placut la nebunie acesta fusta, face parte din noua colectie a Irinei, intitulata "As mad as a hatter". Surprizele nu se opresc aici!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu